top of page

Shaktitanssista lumoutunut


Valmistuin Kundaliinijoogan opettajakoulutuksesta 2012 ja samoihin aikoihin tutustuin Shaktitanssiin. Useampi vuosi vierähti eikä mikään shaktikoulutus tuntunut sopivan kiireiseen aikatauluuni. Kunnes viime vuonna sitten kaikki palikat loksahtivat paikoilleen ja olin valmis sukeltamaan syvemmin tähän lempeän liikkeen maailmaan.

Shaktitanssi on kundaliinijoogaan pohjautuvaa tanssin joogaa, jossa yhdistyvät tanssin eri elementit, tietoisuus, hengitys, rytmi ja musiikki sekä meditatiivinen mieli. Harjoitus koostuu kahdeksasta eri osiosta pitäen sisällään mm. alkuvirittäytymisen, shaktivenyttelyt, seisomasarjat, vapaan tanssin, rentoutuksen ja meditaation. Jokainen harjoitus on ainakin itselleni ollut hyvin kokonaisvaltainen sukellus omaan kehooni.

Shaktitanssin ainutlaatuisen metodin on luonut englantilainen Sara Avtar. Hän on tehnyt valtavan työn kootessaan tämän huikean kokonaisuuden kirjalliseen muotoon ja jakaessaan elämäntyötään myös muille.

Tämä koulutus antoi minulle valtavan paljon ja jotain tärkeää lähti liikkeelle ja sen integroimisessa omaan elämään ja opettajuuteen menee varmasti vielä pitkään. Ehkä parhaiten tätä matkaani kuvaa eräs kirjoitukseni Shaktitanssin jälkeen:

Se tunne kun lepäät täydellisesti omassa kehossasi. Olet kotona omassa kehossasi. Aistit ja rakastat jokaista soluasi. Tunnet rauhaa ja vapautta, täyttymystä. Mitään ei ole tuotu ulkopuolelta vaan kaikki on sisälläsi. Tunnet kehosi täydellisen kauneuden ja pyhyyden. Olet kokonainen, olet tullut kotiin <3

Pidän Shaktitanssi workshopin Studio Rauhassa lauantaina 8.12 klo 11-14.30 teemalla Kauneus ja Pyhyys minussa.

Hinta 45,- ilmoittaudu: studiorauha@gmail.com

Olet lämpimästi tervetullut!

Rakkaudella, Annika <3

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page