top of page

 Jooga -  pilates  - tapahtumat Lahti

Studio Rauhasta löydät lempeät sekä elinvoimaa lisäävät tunnit.
Kaikki tuntimme soveltuvat kaikentasoisille joogaajille joten kokeilemalla löydät varmasti sinulle sopivimman.

Joogaamme pienryhmissä joten Rauhan tilaan on kiva ja turvallinen olo tulla hetkeksi rauhoittumaan oman itsen ja mukavien ihmisten äärelle, ilman suorittamisen painetta.


Alla ovat tuntiemme kuvaukset.
 

Rauha Flow joogassa liikkeet eli asanat nivoutuvat yhteen hengityksen rytmittäminä. Aurinkotervehdyksillä, avaavilla asanoilla ja syvähengityksellä energisoimme kehomme ja mielemme. Flow joogan dynaamiset liikkeet parantavat ja tasapainottavat lihaskuntoa ja vahvistavat selkärankaa, niveliä ja jänteitä sekä parantavat niiden liikkuvuutta. Joogalla on myös erittäin tehokas sisäelimien toimintaa piristävä sekä ruoansulatusta hoitava vaikutus. Jooga vahvistaa koko kehoa ja lisää elinvoimaa, samalla mielikin rentoutuu ja kevenee.

Tällä tunnilla ei väännetä naama totisena vaan pidetään myös hauskaa.

Rauha  Yin

Yin jooga pohjautuu kiinalaisiin kehonharjoituksiin ja joogaan. Harjoitusta kutsutaan hiljaiseksi harjoitukseksi, se koostuu hyvin rauhallisista, lähinnä lattialla tehtävistä liikkeistä, joissa ei juurikaan käytetä lihasvoimaa. Yin joogan asanat vaikuttavat kehossamme alueisiin, joissa on eniten sidekudosta – selkärankaan ja selänlihaksiin sekä lantion seutuun. Asanat syvävenyttävät, stimuloivat sidekudoksia, tyynnyttävät hermostoa ja opettavat hyväksyvää läsnäolon taitoa. Kun lantion ja alaselän alueen kireydet alkavat pikkuhiljaa avautua, keho ja mieli pehmenee ja energia alkaa virtaamaan aivan uudella tavalla.

 

Keskitymme tunneilla vahvasti irti päästämiseen niin kehon kuin mielenkin osalta. Avaava ja rentouttava harjoitus tukee hyvin muuta fyysistä liikuntaa ja auttaa kehoa palautumaan.

 

Intensiivinen, mutta lempeä harjoitus sopii kaikille. Syvä rauha ja mielen levollisuus, parempi uni, vähentynyt stressi, aineenvaihdunnan aktivoituminen ja suoliston toiminnan paraneminen ovat usein säännöllisen yin joogaharjoituksen seurauksia. 

Pukeudu tunnille lämpimästi ja ota pieni pyyhe mukaan bolsterin suojaksi.

Kundaliinijooga on tuhansia vuosia vanha joogaperinne jota kutsutaan myös tietoisuuden joogaksi. Kundaliinijooga vaikuttaa meihin kokonaisvaltaisesti, kaikilla tasoilla, tasapainottaen niin kehoa, mieltä kuin sieluakin. Fyysisellä tasolla kundaliinijooga vahvistaa hermostoamme ja tasapainottaa rauhastoimintaamme. Se puhdistaa voimakkaasti ja auttaa meitä myös rentoutumaan.

 

Usein joogan kautta kehittyy kyky kuunnella ja kunnioittaa myös omaa fyysistä kehoa. Mielen tasolla kundaliinijooga aktivoi intuitiotamme ja auttaa meitä paremmin tunnistamaan ja kontrolloimaan tunnetilojemme vaihteluja. Päätöksentekokykymme, sitoutuneisuus sekä rohkeus tehdä itselleen sopivia ratkaisuja usein lisääntyy joogan aloittamisen myötä. Kundaliinijooga lisää terveyttä ja onnellisuutta elämässämme.

Tämä tunti on dynaaminen, jokainen tekee kuitenkin oman jaksamisen mukaan.

 

”Onnellisuus on synnyinoikeutemme” 

IMG_20200827_185231.jpg
 Meditaatio

Meditaatio on mielen hiljentämistä, elämistä tässä hetkessä.  Sen avulla annamme itsellemme mahdollisuuden oman sisäisen viisauden, todellisen minän kuuntelemiseen ja ohjaukseen. 

Meditaatio toimii ennaltaehkäisevästi terveyden ylläpitämisessä. Meditaatiolla on tutkitusti lukemattomia vaikutuksia, mieli rauhoittuu, stressinsietokyky, vastustuskyky ja unenlaatu paranevat, ikääntyminen hidastuu, myös oppimiskyky ja muisti usein paranevat. 

Monet meditaation harjoittajat kokevat lisääntyvää onnellisuutta!

Meditaatiokursseja ja tunteja on valikoimassamme satunnaisesti ympäri vuoden.

 

"All happiness is in the mind" 

gong.jpg
SoundYin

Rauha Yin tunti, jossa loppurentoudut vuoroviikoin gongin tai kristallimaljojen värähdellessä.


Tuhansien vuosien ajan on gongin värähtelyä käytetty parantavana äänihoitona.

Gongin ääni resonoi kehossamme solutasolla ja on useimmiten hyvin meditatiivinen, rauhoittava ja puhdistava kokemus. Kun keho ja mieli syvärentoutuvat, on lihasjännityksillä ja mielen lukoillakin mahdollisuus pehmetä.

Gongin ainutlaatuinen äänimaailma vie nopeasti syvään rentoutumisen tilaan, jolloin koko olemuksemme tasapainottuu ja ajatuksemmekin selkiytyvät.

Gong rentoutus ei sovellu raskaana oleville.

Kristallimaljojen värähtely vie kuulijansa lempeästi syvärentouden taajuuksille. ääni vaikuttaa meidän psykofyysiseen kokoneisuuteen, rauhoittaen ja tasapainottaen.

IMG-20230201-WA0018(1).jpg
Kasvojooga

Kasvojoogan peruskurssilla opetellaan hallitsemaan ja aktivoimaan ja myös rentouttamaan oikeita lihaksia.
Kasvojooga ei ole pika-apu rypyille vaan pikemminkin kokonaisvaltaista itsestä huolehtimista, ja vain säännöllisellä harjoittelulla saat tuloksia. Kasvojoogan peruskurssi voi toimia apuna ja innoittajana, jotta voisit ottaa kasvojoogasta itsellesi päivittäisen kauneusrutiinin.

Pilates Exercise
Pilates

Pilatestunteja voi tällä hetkellä varata yksityisesti ja pienryhmille ja yrityksille räätälöidysti.

AttuHeinäkuu9.jpg
Shakti Flow

Shakti Flowjoogassa teemme rauhallisia, virtaavia shaktivenytyksiä keskittyen hengitykseen ja kehon tuntemuksiin liikkeessä. Harjoitus pohjautuu shaktitanssiin ja kundaliinijoogaan. 

Lempeät, pitkään toistuvat venytykset ja virtaava liike avaavat kehoa hyvin hellävaraisesti, vaikuttaen energiakehoomme ja sitä kautta mielikin rauhoittuu.

Tunnilla teemme myös meditaation joko hiljaisuudessa tai musiikkia ja mantroja apuna käyttäen.

Harjoitus vie syvään kosketukseen omaan kehoon ja luo yhteyden sydämen energiaan ja rauhaan <3

Workshopit    ja kurssit
IMG-20240205-WA0001.jpg

Studio Rauhassa käy säännöllisesti vierailevia ohjaajia pitämässä ainutlaatuisia kursseja ja tapahtumia. Seuraa meitä facebookissa tai instassa tai liity sähköpostilistalle, saat tietoja tulevista tapahtumista.

Flow
Yin
Meditaatio
Pilates
Yon gong
Kundaliinijooga
Mindfulness
Shakti Flow
Slow Jooga
bottom of page